Ομορφιές της Φωκίδας

Η απόσταση από την Αθήνα είναι μόνο λίγες ώρες και φτάνοντας στη Φωκίδα νιώθεις αμέσως ότι βρίσκεσαι κάπου πολύ μακριά από το τσιμέντο της μεγαλούπολης! Η Φωκίδα αποτελεί τόπος προορισμού για όλους τους τουρίστες της χώρας μας μιας και οι Δελφοί βρίσκονται στην καρδιά του νομού αλλά και αποτελούν τον «ομφαλό» όλου του κόσμου.

Η Φωκίδα όμως προσφέρει και ένα έναν ανεξερεύνητο τόπο άγριας ομορφιάς με πλούσιο γεωμορφολογικό τοπίο. Το πρωτόγνωρο περιβάλλον της παρθένας φύσης συνθέτουν τέσσερα από τα υψηλότερα βουνά της χώρας, η Γκιώνα, ο Παρνασσός, τα Βαρδούσια και η Οίτη, αλλά και η Λίμνη του Μόρνου από την οποία υδροδοτείται η Αθήνα καθώς και ο Ελαιώνας της Άμφισσας, ίσως η μεγαλύτερη έκταση με ελιές που υπάρχει σήμερα.

Η Αράχωβα ξακουστή και διάσημη. Οι Δελφοί μαγευτικοί. Η Άμφισσα όμως αποτελεί τη νύμφη της Φωκίδας με τις κρυφές ομορφιές της. Ξαποστάστε για φαγητό σε μια από τις γραφικές ταβέρνες της πλατείας όπου μπορείτε να γευθείτε όλες τους ρουμελιώτικους γαστρονομικούς πειρασμούς: αυθεντικό κοκορέτσι και κάθε λογής ψητά, πεντανόστιμες χωριάτικες πίτες, τυρί και γιαούρτι. Μέσα από τις γραφικές πλατείες της πόλης, τα λιθόστρωτα σοκάκια οδηγούν στον παραδοσιακό οικισμό της Χάρμαινας για καφεδάκι στο Εν Ελλάδι και χαλάρωση με θέα στον κάμπο με τις ελιές και στο βάθος η θάλασσα της Ιτέας

Leave a Reply